Alba Iulia, Spitalul Județean de Urgență


Localitatea: Alba Iulia , ALBA

Siguranța pacientului, prevenirea și limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale este o prioritate pentru Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia. În acest sens, în cadrul spitalului funcționează Serviciul de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale, având ca obiectiv prevenirea și combaterea infecțiilor asociate asistenței medicale la pacienți și la personalul medico-sanitar si auxiliar al spitalului.

Infecțiile nosocomiale, sau intraspitalicești – așa cum mai sunt ele cunoscute – sunt acele infecții care nu sunt prezente și care nu se află în perioada de incubație în momentul în care pacientul s-a internat în spital și care se adaugă patologiei cu care pacientul s-a internat.  Acestea pot să fie endogene, produse de germenii apartinand florei proprii a pacientului sau exogene, în legătură cu deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale.

SJU Alba Iulia depune eforturi pentru a raporta cat mai corect infecțiile asociate asistenței medicale și pentru a reduce numărul lor.

De asemenea, pentru responsabilizarea personalului care se ocupă de curățenie și pentru limitarea infecțiilor asociate asistenței medicale, SJU Alba Iulia folosește un kit de verificare a curățeniei și dezinfecției, pe bază de martori incolori, cu ajutorul căruia se face o verificare suplimentară a modului în care a fost efectuată curățenia. Click AICI pentru detalii.

Șeful Serviciului de prevenire a infecțiilor asociate asistentei medicale din cadrul SJU Alba Iulia este dr. Simona Căbulea.


Sursa: https://www.spitalalba.ro/wp/serviciul-de-prevenire-a-infectiilor-asociate-asistentei-medicale/