Focșani, Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon


Localitatea: Focșani , VRANCEA

Spitalul de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani este o unitate sanitara publica cu Unitate de Primire a Urgentelor (UPU), asigurand primul ajutor si asistenta medicala de urgenta persoanelor a caror stare de sanatate este critica si care consolideaza calitatea actului medical, cu respectarea drepturilor pacientilor, a eticii si deontologiei medicale.
In componenta are si Ambulatorul de Specialitate Integrat.
Pentru pacientii internati, spitalul asigura si raspunde de calitatea actului medical, conditii de cazare, igiena, alimentatie si prevenire a infectiilor nosocomiale, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sanatatii.

Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani urmareste imbunatatirea starii de sanatate a populatiei si realizarea unui sistem de sanatate modern si eficient, compatibil cu sistemele de sanatate din Uniunea Europeana, pus permanent in slujba cetateanului, avand o structura de specialitati medico-chirurgicale si acordand asistenta medicala de specialitate inclusiv pentru cazurile grave din judet care nu pot fi rezolvate la nivelul spitalelor locale.

Furnizarea serviciilor medicale se asigura in regim continuu, fiind organizate 12 linii de garda in toate specialitatile medicale si chirurgicale. Platoul tehnic al spitalului este asigurat de laboratoare (explorari functionale, anatomie patologica, radiologie) , sectie de sterilizare, bloc operator, farmacie cu circuit inchis si statie de distributie a oxigenului.
In 2013 si 2014 au fost modernizate sectiile: Pediatrie, Reumatologie si Laborator BFT, Bloc Operator, Ortopedie. Acest proces de modernizare s-a facut si prin donatii, cu forta de munca proprie a spitalului si va continua.
Laboratorul de Analize Medicale este externalizat catre Medcenter - Focsani.


Sursa: https://www.spitalvn.ro/index.pl