Timișoara, Spitalul Clinic pentru Copii Louis Țurcanu


Localitatea: Timișoara , TIMIS

pitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timişoara este principalul furnizor de servicii medicale cu profil pediatric din zona de vest a României. Este un spital cu tradiție, înființat în anul 1903 şi având o activitate profesionala diversificata ce acoperă toată gama specialităților pediatrice.

Spitalul Clinic de Urgenta Judetean  Timisoara ofera servicii medicale populatiei adulte, iar Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu” Timisoara ofera aceleasi servicii medicale multiple dar oferite populatiei intre 0-18 ani, unui segment de varsta diferit. Specialitatile pediatrice presupun ingrijirea unei categorii aparte de pacienti : nou nascuti, copii mici si adolescenti ce nu pot fi efectuate in clinicile pentru adulti. Interventiile chirurgicale pediatrice dificile necesare, specialitatea de ortopedie pediatrica are o specificitate legata de varsta, tipul de leziune si tipul de malformatie,  pentru acest segment de varsta 0-18 ani, nu pot fi efectuate in clinicile specializate pentru adulti. Copii nu sunt adulti in miniatura, ei au o patologie specifica.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu” Timisoara este o unitate sanitara cu sectii si compartimente ce acopera toata patologia copilului si adolescentului, de la urgenta pana la patologia cronica, exista sectii diferite, echivalente specializarilor diverse ale medicinei interne : cardiologie pediatrica, nefrologie pediatrica, gastroenterlogie pediatrica, diabet si endocrinologie pediatrica, oncologie pediatrica, hematologie, alergologie si imunologie pediatrica, toxicologie, genetica medicala, dializa peritoneala, statie de hemodializa, ingrijiri paleative  , compartiment HIV etc.


Sursa: https://www.spital-copii-timisoara.info/informatii-generale